Izdvojeno

Dobrodošli na prezentaciju Mješovitog Holdinga "ERS" MP a.d. Trebinje. Molimo vas da sve prijedloge, sugestije i uočene nedostatke u funkcionisanju prezentacije pošaljete na adresu:
webmaster

Hvala na razumijevanju!

Početna Razvoj Ekologija
Ekologija
Elektroprivreda Republike Srpske podržava koncept održivog razvoja kroz poslovnu politiku utkanu u svojim kratkoročnim i dugoročnim planovima razvoja.
 
Na taj način nastoji se dostići strateški cilj tj. ugled uzornog preduzeća u oblasti proizvodnje električne energije u potpunoj saglasnosti sa smjernicama održivog razvoja.
 
Da bi stigla do takvog cilja, Elektroprivreda Republike Srpske poduzima radikalne mjere kao što su: uvođenje sistemskog upravljanja zaštitom životne sredine, kontrola uticaja proizvodnih objekata na životnu sredinu uz primjenu savremenih, preventivnih i korektivnih mjera za otklanjanje negativnih uticaja. Osim toga, velika sredstva ulažu se u projekte za iskorišćavanje energije iz obnovljivih izvora (130 MHE snage od 0,5-10 MW, eolska energija – farme vjetrogeneratora snage do 3 MW kao i solarna energija).
 
Provodi se potpuna primjena republičkih Zakona, međunarodnih ugovora, propisa, standarda i direktiva, kao i savremenih tehnologija u oblasti proizvodnje električne energije.
 
Vrši se intenzivna edukacija, da bi se povećala svijest zaposlenih, u cilju ažurnijeg provođenja politike zaštite životne sredine, kako bi ukupna djelatnost Elektroprivrede Republike Srpske bila dovedena do najvećeg nivoa.