• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size

Издвојено

Добродошли на презентацију Мjeшовитог Холдинга "ЕРС" МП а.д. Требиње. Молимо вас да све приједлоге, сугестије и уочене недостатке у функционисању презентације пошаљете на адресу:
webmaster

Хвала на разумијевању!
ЗП Електро Бијељина а.д. Бијељина Штампа Eл. пошта
Написао Administrator   
понедељак, 02 март 2009 07:53

ОСНОВНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

До 1992. године на подручју које данас покрива Електродистрибутивно предузеће "Електро-Бијељина", а.д. Бијељина, егзистирале су тадашње дистрибуције у Бијељини, Братунцу, Сребреници, Зворнику, Власеници и Угљевику, а које данас чине радне јединице овог предузећа.

Основна дјелатност предузећа је дистрибуција електричне енергије на подручју Семберије, Мајевице, Бирча и дијела Посавине. Данас ово предузеће електродистрибутивно покрива 13 општина Републике Српске.

Поред дистрибуције електричне енергије, као дјелатност предузећа треба напоменути и: производњу електричне енергије у малим хидроелектранама, пројектовање, изградњу, реконструкцију и санацију електроенергетских објеката, надзор над извођењем радова,техничка испитивања електроопреме, разна електромјерења, израда и уградња опреме за електричне мреже и др.

Организациони дијелови Предузећа су Дирекција и електродистрибутивна подручја.

Општине електродистрибутивних подручја су:

  • РЈ Бијељина (Бијељина, Пелагићево и С.Орашје)
  • РЈ Угљевик (Угљевик и Лопаре)
  • РЈ Зворник (Зворник и Осмаци)
  • РЈ Власеница (Власеница, Хан Пијесак, Милићи и Шековићи)
  • РЈ Братунац (Братунац и Сребреница)

Број потрошача:

Напонски ниво
110 kV 35 kV
10 kV
0,4 kV oстала потрошња
0,4 kV oстала домаћинства УКУПНО
Тарифна група
11
1
1
2
3
6
7
1
2
100 057
Број потрошача 1 7 129 345 6082 816 2 11 79 532 13 132

 

ОСТВАРЕНИ РЕЗУЛТАТИ

Основни циљеви пословне политике предузећа у претходном периоду били су усмјерени на стабилно и квалитетно напајање купаца електричном енергијом, обезбјеђење електричне енергије за нове потрошаче, рјешавање лоших напонских прилика и смањење губитака у дистрибутивној мрежи.

Пораст броја потрошача у овом дистрибутивном подручју, задњих година износи просјечно око 2,90 %.

Бруто дистрибутивна потрошња у 2006. години износила је 743 ГWх, што чини око 23 % од укупне дистрибутивне потрошње у РС.

 

РАЗВОЈНИ ПЛАНОВИ

Најзначајније инвестиције у наредном периоду везане су за неопходна улагања за одржавање функције електроенергетског система.

У предстојећем периоду планирана је изградња и реконструкција електроенергетских објеката који ће допринијети напајању нових потрошача електричном енергијом, побољшању напонских прилика и смањењу губитака електричне енергије.

Такође, значајна планирана инвестиција у наредном периоду је изградња новог диспечерског центра и система даљинског управљања и надзора на свим ТС 35/10 кВ. Реализација овог пројекта планира се у наредне 3-4 године.

Последње ажурирано петак, 26 новембар 2010 08:43